Forum Forum e-beagle.pl Strona Główna
Forum Forum e-beagle.pl Strona Główna  »  Adopcje  »  Kwestionariusz adopcyjny
 Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Strona 4 z 4    Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4

Kwestionariusz adopcyjny

Autor Wiadomość
kondzikos
Wysłany: Czw 14 Sty 2010 22:35 Odpowiedz z cytatem
Szczeniak Dołączył: 14 Sty 2010 Posty: 3 Skąd: MILANÓWEK
skasowałam ankiete wypełnioną przez kondzikos
wysłałam kopie do Tomo.
prosze w tym wątku nie wklejać ankiet/myxa86
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Simona
Wysłany: Sob 16 Sty 2010 16:27 Odpowiedz z cytatem
Szczeniak Dołączył: 15 Paź 2007 Posty: 71 Skąd: Zabrze/ Śląsk
Tomo napisał:

Służymy pomocą osobom, które chcą oddać beagla ZA DARMO z różnych przyczyn, lub tym, którzy wiedzą gdzie znajduje się PB w potrzebie. Nie pośredniczymy w sprzedaży psów (wyjątkiem jest opłata schroniskowa).

Powody, dla których psy zmieniają dom, bywają bardzo różne. Nie naszym zadaniem jest oceniać ich słuszność. Jesteśmy po to, by ratować beagle które tego potrzebują.

Gdy pies stwarza kłopoty wychowawcze, często opiekunowie nie widząc już innego wyjścia, postanawiają umieścić go w innych rękach. Zwykle towarzyszy temu wielka rozterka i smutek. Dlatego, w miarę naszych możliwości, przede wszystkim staramy się zapobiegać takim dramatom. W miarę możliwości oferujemy pomoc merytoryczną (czasem również praktyczną) w tego typu sytuacjach.
Prowadzimy rejestr osób chętnych adoptować beagla i kontaktujemy się z takimi chętnymi, jeśli pojawi się pies odpowiadający ich oczekiwaniom.
Wykonywane są kontrole przed- i poadopcyjne, a przede wszystkim staramy się utrzymywać stały kontakt z nowym domem w celu służenia radą i pomocą nie tylko w pierwszych chwilach, lecz zawsze kiedy zaistnieje taka potrzeba.
Zwracając się o pomoc, wyrażasz zgodę na pełną współpracę i przejęcie sprawy przez osoby prowadzące sprawy adopcji. Oznacza to, że wszyscy zainteresowani adopcją psa będą kontaktować się wyłącznie bezpośrednio z Koordynatorem, aż do chwili zatwierdzenia nowego domu.

Prosimy poinformować nas w razie jakichkolwiek zmian związanych z adopcją, lub jeśli z różnych powodów ogłoszenie nie jest już aktualne.

PB to nasz skrót od posokowca bawarskiego Smile
My mamy formularz dzięki adopcją Rhodesian Ridgeback - trzeba sobie pomagać Smile
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora
Tomo
Wysłany: Sob 16 Sty 2010 19:50 Odpowiedz z cytatem
Weteran Dołączył: 20 Wrz 2006 Posty: 7636 Skąd: Poznań
Dzięki za uwagę. Shocked tyle razy przewracam ankietę i tego nie przyfilowałem

Wysłany: Wto 23 Mar 2010 01:03 Odpowiedz z cytatem
Szczeniak Dołączył: 22 Mar 2010 Posty: 18
Zauwazylam, ze macie tylko aniekte a gdzie jest sama karta adopcyjna czyli ZOBOWIAZANIA nowego opiekuna adoptowanego psa?
Tak wyglada nasza karta adopcyjna:

Ten kwestionariusz został stworzony po to, abyś naprawdę zrozumiał odpowiedzialność jaką na siebie bierzesz.
Prosimy odpowiedź na wszystkie pytania szczerze. Każda odpowiedź na pytanie będzie przeanalizowana przez osobę przeprowadzającą z Tobą adopcję, aby być pewnym, że jest to decyzja słuszna dla obojga - zwierzaka oraz Ciebie. Rezerwujemy sobie prawo
nie przeprowadzenia adopcji jeśli uznamy, że nie jest ona korzystna dla zwierzaka.
************************************************************************************
Czy masz świadomość?
Koty, psy żyją do 18+ lat. Czy jesteś w stanie poświęcić dla niego część swojego czasu przez całe ich życie?............

Odpowiedzialny właściciel wie, że co roku musi zaszczepić zwierzę przeciwko chorobom zakaźnym typowym dla ich gatunku, odrobaczyć, odpchlić. Ochrona zdrowotna jest droga. Szczepienia ochronne rocznie wynoszą w pierwszym roku życia zwierzaka ok. 150zł a każdy następny rok ok. 70zł. Wysoki jest również koszt zabiegu kastracji, opieka weterynaryjna kiedy Twoje zwierzę zachoruje lub jest ranne. Kosztuje również jedzenie, akcesoria, piasek dla kotów, hotel dla zwierząt ( jeśli chcesz samotnie wyjechać na wakacje i musisz skorzystać z hotelu).Czy jesteś w stanie pokryć te wszystkie koszty?........

Zwierzak potrzebuje więcej od Ciebie niż jedzenie, wodę i miejsce do spania. Potrzebuje przede wszystkim być jednym z członków Twojej Rodziny.
Czy jesteś wstanie dać mu miłość i otoczyć go opieką oraz być za niego odpowiedzialnym do końca jego życia?........
.
Czy jesteś w stanie być wyrozumiałym dla niego, przede wszystkim w pierwszym okresie Waszego wspólnego życia, dasz mu szansę pokochania Ciebie i dostosowania się do nowych warunków życiowych?.........

************************************************************************************
KARTA ADOPCYJNA

Imię i nazwisko.................................................nr. dow. osobistego........................tel.......................

Adres...........................................................................................stały/czasowy?...................

Czy pracujesz?.......................................................................................ile godzin?..............................................

Ilu członków liczy Twoja rodzina?................................w tym ilość dzieci..........................................................

Ile godzin zwierzak będzie zostawiony sam w ciągu doby?.................................................................................

Kto zaopiekuje się zwierzakiem kiedy będziesz gdzieś wyjeżdżał?....................................................
Czy ktoś z rodziny jest uczulony na zwierzęta?.................jakie?.....................................................................................................

Czy zwierzak będzie mieszkał w domu?..........................................................................................................................................

Jeśli się przeprowadzisz co zrobisz ze zwierzakiem?......................................................................................................................

..........................................................................................................................................................................................................

Ile zwierząt miałeś przez ostatnie pięć lat?............co się z nimi stało?...........................................................................................

..........................................................................................................................................................................................................

Czy masz obecnie w domu jakieś zwierzęta?..................Ile?..........................................................................................................

Jakie?płeć,wiek................................................................................................................................................................................

Czy są wysterylizowane/kastrowane?.............................................................................................................................................

Czy miałeś problemy z sąsiadami czy z prawem z powodu Twoich zwierząt?.....................................................................................................

Jakiego typu?...................................................................................................................................................................................

Czy oddałeś kiedykolwiek swojego zwierzaka do schroniska?.......................................................................................................

Powód?............................................................................................................................................................................................

.........................................................................................................................................................................................................

Czy adoptowałeś już zwierzaka?..........ze schroniska?........skąd?..................................................................................................

Zobowiązuję się do KASTRACJI zwierzaka zgodnie z zaleceniem Stowarzyszenia.

termin zabiegu to: ................................................. oraz do WIDOCZNEGO oznakowania zwierzęcia - obroża z wypisanym nr. telefonu opiekuna, identyfikator, itp. O ile to możliwe niezwłocznego zaczipowania psa lub rejestracji w urzędzie miasta/gminy.
1. Jeśli nie zaprzyjaźnię się ze zwierzakiem czy też będzie jakikolwiek inny powód, że nie będę chciał adoptowanego przeze mnie zwierzaka, zwrócę go do Punktu Adopcji Stowarzyszenia.
2. Stowarzyszenie „ARKA”, zastrzega sobie prawo przeprowadzenia kontroli, jak i odebrania zwierzęcia jeśli stwierdzi jakiekolwiek działania przeciwko zwierzęciu, niezgodne z Ustawą o Ochronie Zwierząt z sierpnia 1997r.
3. Zaginiecie/śmierć psa zobowiązuje się zgłosić do Stowarzyszenia „Arka” w ciągu 12 godz.
4. Jestem świadom, że niedotrzymanie powyższych warunków umowy przeze mnie, są podstawą do odebrania mi adoptowanego zwierzęcia.

Adoptowane zwierzę to: ................................wiek............................płeć................... rasa................................

Warszawa, dnia...................................................Podpis adoptującego....................................................
.
*Dane osobowe nie będą wykorzystane do innych celów niż powyższy.
omega_m
Wysłany: Sro 24 Mar 2010 13:13 Odpowiedz z cytatem
Senior Dołączył: 13 Gru 2009 Posty: 682 Skąd: Warszawa
Umowę Adopcyjna też posiadamy Smile

Otrzymują ją sami zainteresowani adopcją
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
syntia29
Wysłany: Pią 30 Kwi 2010 10:57 Odpowiedz z cytatem
Szczeniak Dołączył: 26 Kwi 2009 Posty: 10 Skąd: płock
witam wszystkich wreszcie pisze do Was mam nadzieje ze jakos pomoge tylko ze cos mi sie dzieje z kompem i nie moge wypelnic formularza adopcyjnego chodzi mi o adoptowanie beagla mieszkam juz poza miastem na duuuzej dzialce mam trzy pieski w tym jednego ktorego zostawili mi poprzedni wlasciciele domu dwa swoje w tym oczywiscie beagla bicolorke sunia jest mloda i jesli jakos moge pomoc to przygarnelabym mlodego beagla nie szczeniaka plec obojetnie bo nie jestem pseudohodowca i bedzie sterylizacja badz kastracja chodzi mi o pieska zywiolowego zeby moja sunia miala kompana do zabawy no i najwazniejsza sprawa mam 2 letnie dziecko wiec piesek nie moze byc absolutnie agresywny poniewaz pieski ktore sa z nami towarzysza mojemu dziecku we wszystkim wiec rozumiecie mnie jesli chodzi owiek pieska to od 1 do 4 lat najlepiej choc to nie jest az tak wazne pieska moge wziac od zaraz i jesli moge prosic formularz na maila syntia79@interia.pl pozdrawiam
Frytka97
Wysłany: Nie 20 Cze 2010 21:30 Odpowiedz z cytatem
Szczeniak Dołączył: 20 Cze 2010 Posty: 1 Skąd: Świniary
Czy formularz adaptacyjny muszę wysłać jak zdecyduje się już na konkretnego psiaka czy mogę już teraz? Bo mi by chodziło, abyście pomogli znaleźć mi psiaka z mniej więcej moich oczekiwań bo do tej pory nie wiem jak szukać bo jestem tu drugi dzień a dla utrudnienia siedzę tu w telefonie.
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Odwiedź stronę autora
Tomo
Wysłany: Nie 20 Cze 2010 22:00 Odpowiedz z cytatem
Weteran Dołączył: 20 Wrz 2006 Posty: 7636 Skąd: Poznań
Witaj masz mail 2 szt Cool

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Strona 4 z 4    Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Obecny czas to Pią 10 Wrz 2010 08:30