Forum Forum e-beagle.pl Strona Główna
Forum Forum e-beagle.pl Strona Główna  »  Adopcje  »  Polska beaglowa - łączmy się, aby lepiej i skuteczniej pomag
 Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Strona 1 z 6    Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny

Polska beaglowa - łączmy się, aby lepiej i skuteczniej pomag

Autor Wiadomość
kendi
Wysłany: Sro 28 Sty 2009 20:45 Odpowiedz z cytatem
Moderator Dołączył: 01 Gru 2006 Posty: 615
proszę tych, którzy mogą pomóc o wpisywanie swoich miejsc zamieszkania i możliwości pomocy. Mapa ma nam pomóc w sprawdzaniu co dzieję sie u naszych podopiecznych i pomocy w transporcie itd.

Ostatnio zmieniony przez kendi dnia Nie 22 Mar 2009 17:27, w całości zmieniany 1 raz
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email
Ulcia
Wysłany: Sro 28 Sty 2009 20:55 Odpowiedz z cytatem
Senior Dołączył: 09 Kwi 2008 Posty: 507 Skąd: Białystok
No to świetnie Confused Może jeszcze myślała ze nikt na forum się o tym nie dowie... Nie rozumiem takich ludzi i jestem z tego powodu wściekła Evil or Very Mad

Galeria Orsi http://e-beagle.pl/forum/viewtopic.php?t=4658&start=0
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Kasiunia
Wysłany: Sro 28 Sty 2009 21:05 Odpowiedz z cytatem
Weteran Dołączył: 11 Cze 2007 Posty: 1728 Skąd: Poznań
Szkoda,że justinee nie zawiadomila Tomo,lub kogos innego pisała,że ma kłopoty,ale trzeba było zawiadomić szukalibyśmy dla niej domku.
Wogóle tak jak kendi wspomniała,jestem za podpisaniem zobowiązania kastracji /sterylizacji po adopcji.
jovanna
Wysłany: Sro 28 Sty 2009 21:09 Odpowiedz z cytatem
Weteran Dołączył: 12 Lut 2006 Posty: 4027 Skąd: Bydgoszcz
Ufff dobrze Julcia trafila do ewiki ze ja zrezygnowalam z Justyny...
no coz uwazam ze nawet nie chodzi i kastracje/ sterylizacje, ale naprawde o sprawdzone domy. O mozliwosc poznania ludzi blizej a nie wpadaja do nas na forum, sa chwile i biora psy a potem takie numery odchodza Sad.... Rolling Eyes

http://www.angel-beagles.eu
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora Adres AIM
eveli
Wysłany: Sro 28 Sty 2009 21:19 Odpowiedz z cytatem
Weteran Dołączył: 11 Lut 2008 Posty: 1248 Skąd: Białystok
o matko!! jestem w szoku.jak tak mozna postapic ?? nie mozna bylo tego napisac na forum? kazdy z nas wie, jak ciezko jest wychowac beagla i przeciez nikt nie mialby pretensji Ekhm... ciekawe gdze pies trafił..

galeria Dolara: www.e-beagle.pl/forum/viewtopic.php?t=5717

kendi
Wysłany: Sro 28 Sty 2009 21:41 Odpowiedz z cytatem
nie powiedziała na forum bo moim zdaniem sprzedała tego psiaka
umówmy sie beagle z rodowodem są sprzedawane nawet za 2500 zł
a to bł szczeniak wiec nawet za 1000 zł był okazją
i wiecie co najgorzej to jest jak sie nie słucha własnej intuicji od początku nie ufałam tej dziewczynie co pisałam na forum ale znów nie posłuchałam jje od końca i dopuściłam do tego
Kasiunia
Wysłany: Sro 28 Sty 2009 21:44 Odpowiedz z cytatem
Kendi ,ale tam jest napisane oddam,więc może tak było,gdzie jest wątek adopcji ansi bo nie widzę?
kopfer
Wysłany: Sro 28 Sty 2009 21:46 Odpowiedz z cytatem
Senior Dołączył: 04 Lip 2006 Posty: 535 Skąd: Gdańsk
To ogłoszenie to było pierwszego właściciela. On oddał ansi za darmo, bo chciał dla niej przede wszystkim dobry dom Rolling Eyes

Wysłany: Sro 28 Sty 2009 21:47 Odpowiedz z cytatem
watek jest w archwium

http://www.e-beagle.pl/forum/viewtopic.php?t=5840

http://www.e-beagle.pl/forum/viewtopic.php?t=5862
anika
Wysłany: Sro 28 Sty 2009 21:56 Odpowiedz z cytatem
Weteran Dołączył: 28 Sty 2006 Posty: 3000 Skąd: Czerwionka k/Rybnika
kendi nie rozumiem Twojego pierwszego posta, skąd wiesz że justinee sprzedała psa? jeżeli tak to złamała warunki umowy adopcyjnej bo mam nadzieję, że takową podpisała. W mojej umowie jest zapis
"Pies nie zostanie sprzedany. Przygarniam go z potrzeby serca, a nie dla zysku."
Umowa ma skutek cywilno-prawny więc nie można ot tak jej łamać Evil or Very Mad
no i jest też punkcik " W przypadku rażącego naruszenia któregoś z punktów niniejszej umowy, osoba wydająca ma prawo do natychmiastowego odebrania psa adoptującemu."

Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Adres AIM
Kasiunia
Wysłany: Sro 28 Sty 2009 21:58 Odpowiedz z cytatem
Monika to jest telefon do poprzedniego właściciela suni ,także Twój post był na szczęście fałszywym alarmem.Justinee ,jakbyś miala problemy ,pisz ,dzwoń pomożemy,daj znać jak mała.
Nie możemy osądzać nikogo tak szybko,Moniko małe przeprosiny w kierunku Justninee się należą(tak myślę)

pozdrowionka

Kasia i Luka
kendi
Wysłany: Sro 28 Sty 2009 22:02 Odpowiedz z cytatem
bo tak czuje- do justinee tomo nie mógł sie dodzwonić od dłuższego czasu, nie odpowiadała na gg na email
i nie wiemy ci z psem ??
i tak złamała punkt regulaminu oddając psa nic nie mówiąc o tym
mam nadzieję że tomo dowie się gdzie jest ten pies i chociaż będziemy mogli mieć nadzieję że pies trafił do domu kochającego i zostanie tam na zawsze
a z tym sprzedaniem to po prostu sumuje fakty
zero kontaktu, zdjęć co z psem
dostała szczeniaka z rodowodem
zero informacji i kontaktu o tym
po prostu od początku jej nie ufałam i miałam rację

Kasiunia napisał:
Monika to jest telefon do poprzedniego właściciela suni ,także Twój post był na szczęście fałszywym alarmem.Justinee ,jakbyś miala problemy ,pisz ,dzwoń pomożemy,daj znać jak mała.
Nie możemy osądzać nikogo tak szybko,Moniko małe przeprosiny w kierunku Justninee się należą(tak myślę)

pozdrowionka

Kasia i Luka

to jest poprzedni post o adopcji przez Ansi - o tym ze Justinee go oddała dowiedział się od niej TOMO jak w końcu się do niej dodzwonił
justinee od miesiąca nie ma na forum
tylko nie torpedujcie dziś tomo bo on pewnie jutro wszystko wyjaśni
Kasiunia
Wysłany: Sro 28 Sty 2009 22:27 Odpowiedz z cytatem
Monika to trzeba było tak od razu,że Tomo ma jakieś sprawdzone info, bo treśc ogłoszenia,które wkleiłaś nie pisała Justinee,tylko poprzedni właściciel, nie masz za co przepraszać Justinee Wink
porcelana
Wysłany: Sro 28 Sty 2009 22:43 Odpowiedz z cytatem
Weteran Dołączył: 29 Sie 2008 Posty: 1297
Ciężko mi jest zrozumieć -jak ktoś kto otrzymał psa którym miał się opiekować pozbywa się go .
izabelka_70
Wysłany: Sro 28 Sty 2009 22:48 Odpowiedz z cytatem
Weteran Dołączył: 08 Lis 2007 Posty: 3601 Skąd: Poznań
ogólnie uważam, że czy to beagle czy "kundel" nie jest to zabawka...trzeba trochę mieć przyzwoitosci w sobie i spróbować rozawiązać problem ...myslałam, że ktoś kto przeczytał wiekszość postów na forum to wie czego może sie spodziewać po psie, nie mówię tu o skrajnych przypadkach jak np ostatnio problem berniego, ale sprawa zostawiania w domu samego, czy gryzienia się z psami.... nie chcielibyscie wiedzieć co dzieję sie chwilami w moim domu... Żużel chyba mnie znienawidzi bo dla ochłodzenia jego zapedów (seksualnych i dominacji) nad Sarą wystawiam go na ogród... juz jest lepiej, ogólnie bym sie nie przejmowała jego napastliwością, ale Sara jest po sterylce i musi sie oszczędzać ...też mam sajgon ale mówię byle do wiosny... skoro wzięłam psy to muszę o nie dbać i próbować ułożyć je... dla mnie ktos kto tak pieknie roztaczał wizje przyszłości a momencie zaistnienia problemu po prostu sie go pozbył... szkoda gadać... juz zdarzyło sie , że pochopną opinią skrzywdziłam poprzedniego właściciela Figo (od Illinois) więc mam nadzieję, że jednak co do justinee i mojej opini na jej temat też się pomylilam....ale ludzie miejcie troche przyzwoitości nie bierzcie psa na siłe bo jakos sie ułoży... to wcale nie jest takie proste...
co do adopcji-to jeśli oferujemy pomoc przy adopcjach no to wygląda na to, że mozna ja przeprowadzić tylko wśród ludzi zaufanych! trudno, pewnie ucierpia na tym ososby, które przyszły na forum w tym celu... ale niestety zobaczcie co sie dzieje.... myslę, że Ci co naprawde kochają psy to to zrozumieja i nie będą nam mieli tego za złe... nie możemy robic tak jak ostatnio pewna instytucja, były beagle, byli chętni, nie było problemu...
ale się wkurzyłam
Evil or Very Mad też jestem za zaostrzeniem przepisów adopcyjnych...

http://www.bandazantoninka.pl
Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Strona 1 z 6    Idź do strony 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następny
Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Obecny czas to Pią 10 Wrz 2010 08:57